Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pravda za Dženana Memića

Zašto snimak s džamije u Lužanima nije koristilo Tužilaštvo KS?

ifet-feraget7

Radi se o snimku od 8. februara 2016. godine, a koji je skinut s videonadzora džamije u Lužanima

“Za razliku od snimka s hotela “Crystal” za koji je utvrđeno da je namjerno obrisan, snimak s džamije u Lužanima je uredno predat i bio je u posjedu Kantonalnog tužilaštva KS”, stoji u postu na stranici Pravda za Dženana Memića, koji je objavljen danas. U postu se između ostalog navodi i sljedeće:

“No, međutim, taj snimak od strane Kantonalnog tužilaštva nikada nije korišten kao dokazni materijal tokom sudskog procesa, a sada je jasno i zašto.

Ne uklapa se u priču o izmišljenoj saobraćajnoj nesreći.

Još jedan dokaz da je Alisa Mutap Ramić lagala, još jedan dokaz da Kantonalnom tužilaštvu KS nije bilo u interesu da rasvijetle ubistvo Dženana Memića, stoji u objavi Facebook stranice “Pravda za Dženana Memića.

Radi se o snimku od 8. februara 2016. godine, a koji je skinut s videonadzora džamije u Lužanima. Tu se jasno vidi da Dženanov BMW, metalik sive boje, u kojem se nalazi Alisa Mutap, prolazi pored džamije u Lužanima tačno u 21.28.28 sati, a prema optužnici sarajevskog tužilaštva protiv Ljube i Bekrije Sefrovića tvrdi se da se saobraćajna desila u 22.35 sati.

Advokat porodice Memić Ifet Feraget kaže da ovaj snimak jasno upućuje da se radi o planskom i organiziranom kriminalu tužilaca i policajaca.

– Kantonalno tužilaštvo raspolagalo je ovim snimkom. Nisu ga koristili, iako su ga imali od samog početka. Dakle, ovo je jedan od dokaza da se radi o planskom i organizovanom pokušaju zataškavanja ubistva Dženana Memića. Najteži vid kriminaliteta je organizovani kriminal, ali ovo je mnogo opasnije, jer se radi o kriminalu u režiji policijskih i tužilačkih struktura. Po prvi put imamo ovakvu situaciju kada je u pitanju ova vrsta kriminala. Dakle veliki broj tužilaca i policijaca je formiralo jednu grupu za organizovani kriminal i u okviru te grupe se čini krivično djelo pokušaja zataškavanja ubistva, odnosno pomoći učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela, protivzakonitog posredovanja i tako dalje – naveo je advokat Feraget u izjavi za Dnevni avaz.