Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

smještena u izolatorij

Zastupnica SNSD-a u Parlamentu BiH zaražena korona virusom

snezana (1)

Dodala je kako joj je utjeha činjenica da je virus, vjerovatno, dobila vršeći dužnosti za koje je izabrana

Poslanica SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Snježana Novaković Bursać pozitivna je na koronavirus.

Ona je jedna od 100 osoba u Banjoj Luci koje su smještene u izolatoriju u Studentskom centru “Nikola Tesla”.

Kako je Novaković Bursać napisala na zvaničnom Facebook profilu, trenutno se osjeća dobro, a njena klinička slika najviše liči na blažu prehladu, prenosi N1.

– Ja sam jedna od 100-tinjak osoba u Banja Luci kod kojih je potvrđeno da imaju virus koronu, ili jedna od nekoliko stotina hiljada takvih osoba u svijetu. U ovom trentuku ja se osjećam dobro, imam kliničku sliku koja najviše liči blažoj prehladi i nadam se da će tako i da ostane. Vjerujem da niko ne želi da dobije bolest, niti virus, ali eto…desi se. I to svakome može da se desi. To rijetko ko može da izabere- poručila je bh. parlamentarka.

Dodala je kako joj je utjeha činjenica da je virus, vjerovatno, dobila vršeći dužnosti za koje je izabrana…

– Nisam ga birala, ali jesam ono što sam mogla – izabrala sam da ostanem kod kuće unazad 13 dana (od 14.03.) i zbog toga osjećam ipak neku vrstu mira jer mislim da svojim ponašanjem nisam ugrozila nikog drugog, posebno ne one koje trebamo naviše paziti – naše roditelje, prijatelje, rodbinu, sugrađane koji već imaju određene zdravstvene probleme, starije osobe… Kako sam u kućnoj izolaciji sam bila od 14.03., a simptome koji liče na prehladu sam dobila 23.03., dakle 9 dana nakon vjerovatnog kontakta, jako jako je bitno da svi u kućnoj izolaciji izdrže onih 14 dana, a i svi ostali koji baš ne moraju da se kreću. Ostanite u kući, molim Vas – istakla je.

Snježana Novaković Bursać je dodala kako će nastojati što bolje da iskoriti dane u karantini.

– Fali će mi moja porodica, posebno moj najdraži trio ….al šta da se radi….ovo je bolja opcija i za njih. Ostajte mi zdravo i U KUĆI!!! Ko ipak dobije virus, nek zna da je i to za ljude i da najveći broj nas ima blažu do umjereno jaku formu oboljenja. I budimo ljudi svuda u uvijek – stoji na kraju posta objavljenog na Facebooku.