Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zbog agresije na ukrajinu

Zastupnici “Zajedno za BiH” napustila sjednicu NSRS za vrijeme obraćanja Kalabuhova

nsrs n1

Posebna sjednica je zakazana na zahtjev Dodika koji je pozvao zastupnike da se aktivno uključe u promišljanje aktuelnog trenutka RS-a u kontekstu globalnih dešavanja odnosa Rusije i Zapada i ulozi Bosne i Hercegovine

Grupa zastupnika “Zajedno za BiH” napustila je sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske za vrijeme obraćanja ambasadora Rusije u BiH Igora Kalabuhova.

– Sjednicu smo napustili jer nam ne pada na pamet da mi koji smo preživjeli agresiju slušamo ambasadora jedne zemlje koja u ovom trenutku vrši agresiju na Ukrajinu – rekao je Feni šef Grupe Edin Ramić.

Zastupnici su se nakon obraćanja Kalabuhova vratili na sjednicu.

Razmatranje informacije o međunarodnoj, političkoj i sigurnosnoj situaciji – mjesto i uloga Republike Srpske, jedina je tačka dnevnog reda posebne sjednice NSRS-a koja je danas počela u Banjoj Luci izlaganjem člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika.

Posebna sjednica je zakazana na zahtjev Dodika koji je pozvao zastupnike da se aktivno uključe u promišljanje aktuelnog trenutka RS-a u kontekstu globalnih dešavanja odnosa Rusije i Zapada i ulozi Bosne i Hercegovine.