BiH

zbog agresije na ukrajinu

Zastupnici “Zajedno za BiH” napustila sjednicu NSRS za vrijeme obraćanja Kalabuhova

06/06/2022

Posebna sjednica je zakazana na zahtjev Dodika koji je pozvao zastupnike da se aktivno uključe u promišljanje aktuelnog trenutka RS-a u kontekstu globalnih dešavanja odnosa Rusije i Zapada i ulozi Bosne i Hercegovine

Grupa zastupnika “Zajedno za BiH” napustila je sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske za vrijeme obraćanja ambasadora Rusije u BiH Igora Kalabuhova.

– Sjednicu smo napustili jer nam ne pada na pamet da mi koji smo preživjeli agresiju slušamo ambasadora jedne zemlje koja u ovom trenutku vrši agresiju na Ukrajinu – rekao je Feni šef Grupe Edin Ramić.

Zastupnici su se nakon obraćanja Kalabuhova vratili na sjednicu.

Razmatranje informacije o međunarodnoj, političkoj i sigurnosnoj situaciji – mjesto i uloga Republike Srpske, jedina je tačka dnevnog reda posebne sjednice NSRS-a koja je danas počela u Banjoj Luci izlaganjem člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika.

Posebna sjednica je zakazana na zahtjev Dodika koji je pozvao zastupnike da se aktivno uključe u promišljanje aktuelnog trenutka RS-a u kontekstu globalnih dešavanja odnosa Rusije i Zapada i ulozi Bosne i Hercegovine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.