BiH

FUZIP

Zatvoren ugostiteljski objekat u Srebreniku zbog trovanja hranom

30/08/2019

Nakon izvršenog inspekcijskog nadzora, ugostiteljskom objektu za koji se sumnja da je izazvao trovanje izrečene su mjere zabrane obavljanja djelatnosti do momenta okončanja postupka

Federalna uprava za inspekcijske poslove Sarajevo saopćila je da je jučer u jutarnjim satima zaprimila telefonskim putem informaciju od Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona da se na području Općine Srebrenik desilo trovanje hranom.

Istog dana, federalni sanitarni inspektor i federalni inspektor za hranu obavili su detaljan inspekcijski nadzor, te su uzeti uzorci hrane za mikrobiološku analizu.

Nakon izvršenog inspekcijskog nadzora, ugostiteljskom objektu za koji se sumnja da je izazvao trovanje izrečene su mjere zabrane obavljanja djelatnosti do momenta okončanja postupka. Inspekcijskom nadzoru su prisustvovali i pripanici MUP-a TK – Policijske stanice Srebrenik, te kantonalni veterinarski inspektor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona.

O nalazima i poduzetim mjerama iz inspekcijskog nadzora bit će obaviješteni Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona, saopćeno je iz FUZIP-a.

Iz Kliničkog centra Tuzla jučer su potvrdili da je u Kliniku za zarazne bolesti primljeno 22 pacijenta zbog trovanja hranom. Također, od 27. augusta poslijepodne do jučer ujutro čak 71 osoba se žalila na simptome trovanja hranom.

“Dvadeset i dva pacijenta javila se u Klinički centar Tuzla, a u Klinici za zarazne bolesti osam pacijenata je zadržano. Stabilnog su stanja, a ostalih 14 je nakon obrade i prve pomoći pušteno na kućno liječenje”, rečeno je iz Kliničkog centra Tuzla.

Prema navodima, ljudi su se otrovali u Srebreniku u jednom restoranu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.