BiH

Oš "Branko ćopić"

Zatvorena škola u Banjoj Luci koju pohađa učenik zaražen koronavirusom

05/03/2020

Nastave u toj školi, kazao je, neće biti do ponedjeljka, a dalja situacija će se procjenjivati

Obustavljena je nastava u Osnovnoj školi „Branko Ćopić“ u Banjoj Luci, koju pohađa đak osmog razreda, kod kojeg je utvrđeno da je pozitivan na virus korona i u toku je dezinfekcija objekta – potvrdio je banjalučki gradonačelnik Igor Radojičić.

Nastave u toj školi, kazao je, neće biti do ponedjeljka, a dalja situacija će se procjenjivati.

Prva osoba zaražena virusom korona u Bosni i Hercegovini, na području entiteta Republika Srpska (RS), je Banjalučanin koji je radio u Italiji, a utvrđeno je i da je njegovo djete pozitivno na taj virus, što je drugi potvrđeni pozitivan slučaj.

-Dom zdravlja će danas obaviti prve preventivne preglede čitavog odjeljenja koje pohađa učenik koji ima simptome koronavirusa. U ovom momentu nema simptoma kod njih – kazao je Radojičić na konferenciji za novinare.

Zavisno od kontakata zaraženih osoba moguće je da se uradi dezinfekcija i nekih drugih objekata.

Gradonačelnik Banje Luke je najavio da će biti pojačane higijenske mjere na mjestima javnog okupljanja.

Podsjetio je da je Gradski štab za vanredne situacije već ranije uveo dnevno praćenje situacije u vezi s koronavirusom te da nema razloga da se otkazuju brojni najavljeni događaji u Banjoj Luci.

-Radi se trenutno o lokalnoj situaciji, koja je vezena za jednu porodicu i preventivne mjere u jednoj školi – rekao je Radojičić, ističući da nema mjesta panici.

Prva osoba za koju je potvrđen virus korona u RS-u, odnosno u BiH, je Banjalučanin koji je radio u Italiji, a simptomi te bolesti su potvrđeni i kod njegovog djeteta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.