Zatvorenici KPZ Zenica pripremili poklon za papu Franju

kpz_zenica

U ured nadbiskupa metropolita vrhbosanskoga kardinala Vinka Puljića u srijedu je stigao dar skupine zatvorenika Kazneno popravnoga zavoda Zenica koji su zatvorenici namijenili za papu Franju, javlja KTA.

Sestra jednoga od zatvorenika donijela je dar i predala ga osobnom kardinalovom tajniku don Branku Juriću, koji se zahvalio na daru i obećao kako će dar biti uručen papi Franji u Apostolskoj nuncijaturi u BiH.

Riječ je o drvorezbarskom djelu koje prikazuje Isusovu posljednju večeru s apostolima, a djelo je izrađeno po uzoru na poznato djelo Leonarda da Vincia nastalog pred kraj 15. stoljeća.

Na poleđini stoji napisano: “Svetom ocu papi Franji! Sveti Oče, ispunili ste srećom našu dušu i srce samim dolaskom u našu državu Bosnu i Hercegovinu. Jako nam je žao što se ne nalazimo na slobodi kako bismo i sami uzveličali Vaš dolazak i boravak u Bosni i Hercegovini. I mi osuđenici imamo želju da ljudi u svijetu žive u miru, zajednici i sreći, te da se međusobno pomažu bez obzira koje su nacije, vjeroispovijesti ili rase, kao što to radimo mi paćenici – osuđenici u zatvoru. Molimo Vas da kao mali znak pažnje prihvatite naš poklon koji smo s ljubavlju u zajednici izradili za Vas – našeg Svetog Oca. Pozdravljamo Vas i želimo Vam sve najbolje – osuđenici iz Kazneno popravnoga zavoda Zenica: Dino Muftić, Vedran Gavrić, Velid Huskanović, Hanas Šehović, Haris Bečirspahić”.