Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zaustavili autobus iz Istanbula za Sarajevo, evo šta su zaplijenili od državljana BiH

Carina-autobus

Službenici Uprave carina Srbije zaplijenili su na prelazu Gradina, na srpsko-bugarskoj granici, veliku količinu neprijavljene garderobe i parfema za koje se sumnja da povređuju prava intelektualne svojine poznatih robnih marki.

Neprijavljena roba pronađena je juče kod trojice putnika autobusa prevoznika iz BiH, koji saobraća na liniji Istanbul-Sarajevo.

Niko od ukupno 47 putnika u autobusu nije prijavio ništa izuzev ličnog prtljaga, saopšteno je danas iz Uprave carina Srbije.

Prilikom detaljnog pregleda ličnog prtljaga, otkrivena je veća količina nove garderobe i parfema namijenjenih preprodaji.

Kod dvojice putnika, državljana BiH, pronađena je identična količina robe od oko 300 muških i ženskih dijelova garderobe, čija je vrijednost, prema cijenama sa etiketa, oko 4.000 eura.

Za veći dio robe se sumnja da povređuje prava intelektualne svojine robnih marki “Armani”, “Polo”, “Tommy Hilfiger”, “Nike”, “Adidas”, “Gucci” i “Louis Vuitton”.

Pretresom prtljaga trećeg putnika, pronađeno je oko 80 kopija parfema, vrijednih oko 800 eura, a za koje postoji sumnja da povređuju prava intelektualne svojine robnih marki “Cavalli”, “Armani”, “Dior”, “Hugo Boss”, “Jean Paul Gaultier”, “Chanel”, “Kenzo”, “Lancome”.