BiH

Zbog bojevog gađanja iduća dva dana obustava saobraćaja preko Manjače

02/09/2018

Na putnom pravcu Kola-Stričići preko Manjače sutra i u utorak, 4. septembra, zbog bojevog gađanja biće obustavljen saobraćaj, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Obustava saobraćaja sutra je planirana u periodu od 8.00 do 15.00 i od 17.00 sati do ponoći, a 4. septembra od 8.00 do 16.00 sati.

Preusmjeravanje saobraćaja u tom periodu vršiće policijski službenici.

U zapadnom dijelu BiH saobraćaj se jutros odvija po mokrim i klizavim kolovozima, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona.

Kraći zastoji mogući su na dionicama na kojima se izvode radovi, gdje saobraćaj reguliše privremena saobraćajna signalizacija, čije poštovanje je obavezno.

Na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor zbog izgradnje sistema naplate putarine na petlji Mahovljani izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog izgradnje male hidroelektrane “Glavica” na rijeci Plivi izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na regionalnom putu Baraći-Šipovo. Predviđeno je da radovi traju do 1. novembra.

Izmjene saobraćaja i dalje su aktuelne na magistralnom putu od Klašnica prema Prnjavoru zbog izgradnje dionice auto-puta Banjaluka-Prnjavor, kao i na ulazu u Banjaluku iz pravca Klašnica gdje je u toku uklanjanje naplatnih kućica.

Usporeno se saobraća na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, gdje je u toku sanacija klizišta. Iz AMS-a ističu da je riječ o veoma frekventnom putnom pravcu dolazi do kratkotrajnih zastoja, pa vozače mole za strpljenje.

Radovi su aktuelni na magistralnim putnim pravcima od Rebrovca prema Čelincu, Čelinac-Kotor Varoš, Karanovac-Mitrovići-Kneževo, te na regionalnim putevima Bratunac-Skelani, Bratunac-Drinjača, Karanovac-Mitrovići i Mitrovići-Prisika.

Saobraćaj se usporeno odvija na području Trebinja zbog izgradnje vodovoda za naselje Dražesne Gore, zatim u Istočnom Sarajevu gdje je u toku izgradnja kružne raskrsnice na regionalnom putu Kula-Vraca.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča na lokalitetu Sijeračke Stijene saobraćaj je i dalje usporen zbog većeg odrona, dok je potpuno obustavljen na regionalnom putu Karan-Novi Grad zbog klizišta u mjestu Rakovac.

Zbog klizišta saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično, na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo, te Ukrina-Gornja Vijaka, Bratunac-Drinjača i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

U toku je izgradnja mosta preko rijeke Zovidolke na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do, pa vozila saobraćaju preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini.

Zabrana saobraćaja za teretna vozila na snazi je na Ozrenu na dionici Doboj-Manastir Petrovo, te na regionalnom putu Teslić-Podjezera zbog oštećenja mosta u mjestu Žeželja.

Saobraćaj teretnih vozila na regionalnom putu Površnice-Lopare preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

U nekoliko ulica u Banjaluci danas će od 9.00 do 11.30 sati doći do privremene obustave saobraćaja zbog održavanja sportske manifestacije.

Zbog rekonstrukcije mosta preko rijeke Vrbas na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Radovi su aktuelni i na dionici auto-puta Sarajevo zapad-Lepenica i Kakanj-Visoko, kao i na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj, do daljeg obustavljen saobraćaj preko graničnog prelaza Novi Grad-Dvor.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.