BiH

u toku analiza

Zbog interesa javnosti: Tužilaštvo KS oglasilo se o smrti djevojčice iz Kaknja

15/11/2021

Djevojčica iz Kaknja koja je pala u komu nakon operacije u privatnoj poliklinici u Sarajevu preminula je u nedjelju ujutro

Tužilaštvo Kantona Sarajevo oglasilo se povodom slučaja smrti djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja, a kako su istakli, zbog interesa javnosti.

Kako je kazala portparolka Azra Bavčić, Tužilaštvo KS će nakon analize prikupljenje medicinske dokumentacije, nalaza obdukcije, potrebnih vještačenja, analize izjava više osoba te drugih radnji dokazivanja koje se poduzimaju, utvrditi da li ima elemenata krivične odgovornosti u vezi sa liječenjem i smrti djevojčice.

“Zbog zaštite postupka, a sukladno Zakonu o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postpuku, Tužilaštvo KS ne može davati više informacija”, kazala je Bavčić.

Podsjetimo, djevojčica iz Kaknja koja je pala u komu nakon operacije u privatnoj poliklinici u Sarajevu preminula je u nedjelju ujutro.

Roditelji djevojčice rekli su ranije da je dijete došlo na operativni zahvat očnog kapka u Kantonalnu bolnicu u Zenici, tu su upozoreni da je operacija hitna, da ne znaju kada će djevojčica doći na red jer je spisak dug, ali je ista liječnica pristala da operaciju uradi odmah u privatnoj ordinaciji u Sarajevu.

Slučaj se ubrzo iskomplikovao, dijete je u kritičnom stanju prevezeno na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, no ishod je bio koban.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.