BiH

Stanje na putevima

Zbog izlijevanja vode na kolovoz u USK se saobraća otežano

13/05/2019

Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnom stanju na putevima

Zbog izlijevanja vode na kolovoz, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-403a Cazin-Gata (u mjestu Tržačka Raštela). Kritično je i u mjestu Ćoralići, na magistralnom putu M-4.2 Cazin-Velika Kladuša.

Na regionalnom putu R-476 Čelinac-Dubrava Stara (u mjestu Grabovac), zbog izlijevanja vode saobraća se otežano-jednom trakom.

U cijeloj BiH pada kiša, pa je saobraćanje otežano i usporeno. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnom stanju na putevima. Skreće se pažnja i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz.

Na autoputu A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U toku su sanacioni radovi na dionicama M-18 Olovo-Kladanj i M-1.8 Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), pa se na mjestima izvođenja radova saobraća usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije i to: Semizovac-Vogošća, Mostar-Čitluk, Busovača-Kiseljak, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde, Teslić-Karuše, kao i u Ključu, Jajcu i Tasovčićima (Čapljina).

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.