Banja Luka

Zbog jake kiše ulice pod vodom, stiglo i upozorenje građanima

banja luka poplave

Upozoravamo građane na oprez i preduzimanje mjera s cilje samozaštite – kazali su u Civilnoj zaštiti

Kiša koja je danas padala u više navrata u Banjaluci napravila je probleme u saobraćaju u više naselja.

Na teritoriji grada Banje Luke jutros je palo 13 litara kiše po kvadratnom metru, te se do kraja dana mogu očekivati iste ili veće količine padavina.

Iz banjalučkog Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne Vatrogasne jedinice stoga su upozorili građane na potencijalno opasne vremenske prilike.

– Upozoravamo građane na oprez i preduzimanje mjera s cilje samozaštite – kazali su u Civilnoj zaštiti.


Hidrometeorološki zavod RS je za danas izdao narandžasto upozorenje za područje Banje Luke, jer se očekuju jači grmljavinski procesi, pojava grada te veća količina padavina.

Popodne će biti sve više oblaka, uz kišu i pljuskove. Prvo će se zona jače nestabilnosti formirati iznad zapadnih i jugozapadnih predjela te na jugu, gdje može biti i lokalnih nepogoda, praćenih gradom, jakim olujnim vjetrom i obilnijim padavinama od 30 do 40 litara po metru kvadratnom, lokalno i više.


Prema večeri, oblaci nestabilnosti se od centralnog pojasa premještaju na sjever gdje će dati jake grmljavinske procese, lokalno obilne padavine i olujni vjetar, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda RS.