BiH

BIHAMK

Zbog minerskih radova povremene obustave saobraćaja na putu Trebević – Pale

25/10/2019

Iz BIHAMK-a upozoravaju da je vidljivost smanjena zbog jutarnje magle na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove

Zbog izvođenja minerskih radova u petak od devet do 15 sati, na regionalnom putu R-446 Trebević – Pale, na dionici Miljevići – Zlatište, mogu se očekivati povremene obustave saobraćaja u trajanju do deset minuta, objavili su iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz BIHAMK-a upozoravaju da je vidljivost smanjena zbog jutarnje magle na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a izdvajaju puteve uz rijeke Savu, Drinu, Lašvu i Spreču, te pojedine dionice autoputa A-1.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu M-18 Kladanj – Olovo, tunel Karaula zatvoren je za saobraćaj, a vozila saobraćaju preko starog prevoja Karaula. U toku su i radovi na asfaltiranju dionice regionalnog puta R-419 Risovac – Jablanica, zbog čega je saobraćaj obustavljen od osam do 18 sati.

Na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 0.30 do 4.30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila – Tetovo – Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima iz BIHAMK-a su izdvojili autoput A-1 Podlugovi – Sarajevo sjever – Lepenica, kao i magistralne puteve: M-18 Kladanj – Stupari, M-1.8 Srebrenik – Orašje, M-17 Doljani – Metković, M-5 Lanište – Ključ i M-18 Sarajevo – Trnovo.

Sanacioni radovi u petak se izvode i na autoputu A-1 na silaznoj traci petlje Visoko, gdje će se saobraćati sporije, jednom trakom. Zbog radova na asfaltiranju na regionalnom putu R-408 Kulen Vakuf – Martin Brod, od sedam do 20 sati na snazi je obustava saobraćaja. Alternativni pravac za vrijeme obustave je Kulen Vakuf – Orašac – Dubovsko – Bosanski Petrovac – Oštrelj –  Drvar – Martin Brod.

Na graničnim prelazima u petak ujutru nisu zabilježena duža zadržavanja. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja, zaključili su iz BIHAMK-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.