Stanje na putevima

Zbog mokrog i klizavog kolovoza nužna oprezna vožnja, problem pravi i snijeg

Gust snijeg i jak vjetar na riječkom području
06.04.2021., Rijeka - Gust snijeg i jak vjetar u gradu, okolici, na Grobniku i Kamenjaku. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Na putnom pravcu Glamoč – Mlinište upozoravaju na ugaženi ili raskvašeni snijeg na kolovozu, a na putnom pravcu Ripač – Vrtoče (Bihać-Bosanski Petrovac) magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost

Jutros se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća po mokrom i klizavom kolovozu, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Na putnom pravcu Glamoč – Mlinište upozoravaju na ugaženi ili raskvašeni snijeg na kolovozu, a na putnom pravcu Ripač – Vrtoče (Bihać-Bosanski Petrovac) magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost.

Slabiji snijeg jutros pada na planinskom prevoju Makljen (Prozor – Gornji Vakuf/Uskoplje), ali se ne zadržava na kolovozu. Poteškoće vozačima pričinjavaju jaki udari vjetra.

Skreću pažnju na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz. Apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja (Konjic – Jablanica) tokom dana saobraća se naizmjenično-jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo – Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Blažuj – Gromiljak (Radanovići), Doboj – Gračanica (u Klokotnici), Grude – Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini – GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.