Inspektorat RS

Zbog nepoštivanja mjera izrečene kazne u iznosu 14.900 KM

novac_marke_100_KM_1-810×504

Navodi se da je u okviru provođenja navedenih mjera u protekla tri mjeseca izvršeno je preko 13.600 inspekcijskih kontrola

Zbog nepoštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, inspektori su u kontrolama izvršenim proteklog vikenda subjektima izrekli kazne u iznosu od 14.900 KM, javlja Anadolu Agency (AA).

“Republički inspektori su u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave u toku vikenda izvršili 260 inspekcijskih kontrola i u osam slučaja subjekti su zatečeni u prekršaju. Pojačane kontrole nastavljene su u ugostiteljskim objektima, sa akcentom na večernje sate”, saopšteno je iz Inspektorata RS-a.

Navodi se da je u okviru provođenja navedenih mjera u protekla tri mjeseca izvršeno je preko 13.600 inspekcijskih kontrola u kojima su do sada izrečene kazne u ukupnom iznosu od oko 220.000 KM.

“Kontrolni organi će nastaviti sa pojačanim nadzorom i u narednom periodu, a dolazak inspektora može se očekivati u bilo koje doba dana. Naš zajednički interes je nesmetan rad poslovnih subjekata, ali uz poštovanje svih preventivnih mjera na suzbijanju širenja bolesti izazvane virusom korona”, najavljeno je iz Inspektorata RS.