Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

RS

Zbog nepoštivanja mjera izrečene kazne u iznosu 18.100 KM

Foto-mojabanjaluka

Utvrđene nepravilnosti odnosile su se na korištenje zaštitne opreme, poštovanje fizičke distance i broj lica koja su istovremeno boravila u objektu

Inspektori su na području Republike Srpske proteklog vikenda izvršili 315 kontrola poslovnih subjekata, od kojih je u 17 slučajeva utvrđen prekršaj i izrečene kazne od ukupno 18.100 KM, saopšteno je iz Inspektorata RS.

Riječ je o pojačanim kontrolama poštovanja mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama sa akcentom na radu ugostiteljskih objekata u večernjim časovima.

Utvrđene nepravilnosti odnosile su se na korištenje zaštitne opreme, poštovanje fizičke distance i broj lica koja su istovremeno boravila u objektu.

“U protekla dva i po mjeseca izvršene su 12.282 inspekcijske kontrole, u kojima su do sada izrečene kazne od ukupno 198.400 KM”, dodaje se u saopštenju.

Iz Inspektorata ističu da će kontrolni organi nastaviti sa pojačanim nadzorom, te da se dolazak inspektora može očekivati u bilo koje doba dana.

“Naš zajednički interes je nesmetan rad poslovnih subjekata, ali uz poštovanje svih preventivnih mjera na suzbijanju širenja bolesti izazvane virusom korona”, poručuju iz Inspektorata Republike Srpske.