rs

Zbog nepoštovanja mjera zaštite izrečene kazne od 10.000 KM

kafana-noc-policija

U okviru sprovođenja navedenih mjera u protekla tri i po mjeseca izvršeno je preko 16.800 inspekcijskih kontrola u kojima su do sada izrečene kazne u ukupnom iznosu od oko 273.900 KM

Republički i inspektori jedinica lokalne samouprave su protekle sedmice obavili 860 kontrola poštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije virusa korona u zajednici i radnim sredinama, prilikom kojih su u 10 slučajeva subjekti zatečeni u prekršaju i izrečene kazne od 10.000 KM.

Akcenat u ovim kontrolama je i dalje usmjeren na objekte u kojima se okuplja i boravi veći broj ljudi ili u kojima je veća frekvencija građana, saopšteno je iz Inspektorata Republike Srpske.

U ovoj instituciji su upozorili da rizik od širenja virusa u zajednici raste jer se u predstojećem periodu očekuje veća koncentracija građana u zatvorenom prostoru.

“Podsjećamo građane i privredne subjekte da je naša kolektivna odgovornost trenutno najbolja zaštita od širenja virusa i pozivamo ih da se pridržavaju preventivnih mjera i izbjegavaju nepotrebna okupljanja u većem broju”, naveli su u Inspektoratu.

U okviru sprovođenja navedenih mjera u protekla tri i po mjeseca izvršeno je preko 16.800 inspekcijskih kontrola u kojima su do sada izrečene kazne u ukupnom iznosu od oko 273.900 KM.