Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zbog niskih temperatura poledica na putevima širom BiH

poledica-na-putu

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BIHAMK-a, saobraćaj se odvija uz slabiji promet vozila, po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu.

Iz BIHAMK-a upozoravaju da je zbog niskih temperatura moguće formiranje poledice, naročito na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Vozačima savjetuju sporiju i oprezniju vožnju na dionicama koje vode kroz usjeke, zbog mogućih odrona, te napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Sutra u vremenu od 09.00 do 16.30 sati, zbog radova u tunelu Vranduk 2 na dionici M-17 Zenica-Žepče, će biti izmijenjen režim saobraćaja. Saobraćaj u tunelu u smjeru Žepča će biti obustavljen i preusmjeren na lokalnu cestu, dok će se u smjeru Zenice odvijati usporeno u zoni izvođenja radova.

Od puteva s aktuelnim radovima iz BIHAMK-a izdvajaju magistralne puteve: M-16 Banja Luka-Jajce, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Priboj-Simin Han, kao i magistralne puteve M-17 u Bosanskom Šamcu i M-5 u Bihaću.

– Zbog radova na području Hrvatske upozoravamo vozače na moguća duža zadržavanja na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Kakvo nas vrijeme očekuje za novogodišnju noć?