BiH

bihamk

Zbog požara obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Ljubinje – Trebinje

09/08/2021

Na izlazu iz BiH kolone vozila su na graničnim prelazima: Deleuša, Zupci, Gabela Polje, Kamensko, Bosanski Brod, Bosanska Kostajnica, Gradina i Gorica, upozoravaju iz BIHAMK-a

Zbog požara, obustavljen je saobraćaj u mjestu Miljanovići, na magistralnom putu Ljubinje – Trebinje, objavili su iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija vozila u oba smjera. Na izlazu iz Bosne i Hercegovine kolone vozila su na graničnim prelazima: Deleuša, Zupci, Gabela Polje, Kamensko, Bosanski Brod, Bosanska Kostajnica, Gradina i Gorica.

Povremeno se duže kolone vozila formiraju i na graničnim prelazima sa obje strane Neuma (Neum I i Neum II). Na graničnim prelazima Doljani i Ivanica nema dužih čekanja na izlazu iz BiH, ali su kolone vozila u prostoru između dva granična prelaza, na ulazu u Hrvatsku. Granični prelaz Trebimlja – Čepikuće je u funkciji, ali iz BIHAMK-a upozoravaju na gust dim, zbog požara.

Pojačana je frekvencija vozila na svim važnijim putnim pravcima u Bosni i Hercegovini, pa iz BIHAMK-a apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da tokom dužih putovanja prave češće pauze.

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever – Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic – Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do pet sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla – Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do šest sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini – GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Srebrenik – Orašje, Doboj – Rudanka i Stolac – Hutovo, zaključuju iz BIHAMK-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.