Zbog protesta zabrana rada ugostiteljskih objekata i prodaje alkohola

Banja Luka dan uoči otvaranja Ferhadije

Na zahtjev Štaba obezbjeđenja Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, gradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović donio je naredbu o privremenoj zabrani rada svih ugostiteljskih objekata i zabrani prodaje, kao i točenja alkoholnih pića na području grada Banje Luke za 14. maj, u vremenu od 00.00 do 20.00 časova, javlja Anadolu Agency (AA).

“U navedenom periodu, naredbom se privremeno zabranjuje rad svim ugostiteljskim objektima, dok se ugostiteljskim objektima smještajnog tipa (hoteli, hosteli i sl.) zabranjuje točenje alkoholnih pića, na cijelom području grada Banje Luke”, navodi se u saopštenju i dodaje da je dozvoljen rad ugostiteljskim objektima i hotelima za pružanje svih usluga za već ugovorene i rezervisane svadbene svečanosti.

Naredbom se zabranjuje i prodaja alkoholnih pića u svim drugim objektima koja vrše prodaju tih pića, kao što su prodavnice, radnje, marketi, dragstori i slično na cijelom području grada Banjaluke.

Naredba je donesena zbog Velikog narodnog protesta koji organizuje Savez za promjene sutra u 12 časova u parku “Mladen Stojanović”, kao i zbog mitinga “Srcem za Srpsku- stop izdaji” koji u isto vrijeme na Trgu Krajine organizuje vladajuća koalicija u RS – SNSD, DNS i SP.

Zbog toga će sutra od osam do 20 časova biti obustavljen saobraćaj u centru Banjaluke.

Istim povodom Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, izdao je naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom i željezničkom saobraćaju na području Republike Srpske u subotu, 14. maja, od 00.00 do 24.00 časa.