BiH

Stanje na putevima

Zbog radova obustavljen saobraćaj u tunelima Vinac i Jasen

30/07/2020

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na dionicama: Srebrenik - Šićki Brod (preko rijeke Tinje i u mjestu Drenik), Olovo - Semizovac (dva mosta preko rijeke Ljubine), te na petlji Blatuša kod Zenice, ističu iz BIHAMK-a

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelima Vinac (Jajce – Donji Vakuf) i Jasen (Prozor – Jablanica), a u funkciji su alternativni pravci, upozoravaju u četvrtak ujutru iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Na putnom pravcu Ljubinje – Trebinje (dionici Galičići – Mrkonjići), svaki dan osim nedjelje saobraćaj se zbog radova obustavlja u vremenu od osam do 14 sati. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac – Berkovići – Bileća – Trebinje.

Na regionalnom putu Crna Rijeka – Mrkonjić Grad (Bjelajce) zbog sanacionih radova svaki dan, osim nedjelje, saobraćaj je obustavljen u vremenu od 08 do 16 sati. Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica – Rajlovac, kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na dionicama: Srebrenik – Šićki Brod (preko rijeke Tinje i u mjestu Drenik), Olovo – Semizovac (dva mosta preko rijeke Ljubine), te na petlji Blatuša kod Zenice. Na ovim lokacijama saobraća se usporeno.

Na magistralnom putu Zenica – Nemila (kroz tunel Vranduk) od pet do 21 sat saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do pet sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj – Šićki Brod – Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo – Sarajevo.

Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Povodom vjerskog praznika Kurban bajrama večeras od ponoći do sutra navečer do 24 sata zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na području Federacije BiH.

Zbog visokih dnevnih temperatura iz BIHAMK-a preporučuju da na duža putovanja krećete u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, a ukoliko ipak putujete tokom dana da pravite češće pauze. Savjetuju opreznu vožnju, obavezno držanje odstojanja između vozila, te izbjegavanje rizičnog preticanja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.