BiH

Smjer Zenica - Kakanj

Zbog radova zatvorena preticajna traka na autoputu A1

24/11/2020
Ilustracija

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce

Zbog izvođenja neophodnih radova zatvorena je preticajna traka na autoputu A1, smjer Zenica-Kakanj, u blizini petlje Kakanj. Iz BiHAMK-a mole vozače da na ovoj lokaciji voze znatno smanjenom brzinom i opreznije.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, tokom dana, saobraća se na putevima: Vitez-Travnik (Kaonik-Nević Polje), Sarajevo-Tuzla, Jajce-Crna Rijeka (most preko jezera Bočac), Čitluk-Međugorje (crna tačka Potpolje), Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati.

Povodom nastupajućeg praznika Dana državnosti BiH večeras od ponoći do sutra do 24 sata zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.