Smjer Zenica - Kakanj

Zbog radova zatvorena preticajna traka na autoputu A1

autoceste-radovi

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce

Zbog izvođenja neophodnih radova zatvorena je preticajna traka na autoputu A1, smjer Zenica-Kakanj, u blizini petlje Kakanj. Iz BiHAMK-a mole vozače da na ovoj lokaciji voze znatno smanjenom brzinom i opreznije.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, tokom dana, saobraća se na putevima: Vitez-Travnik (Kaonik-Nević Polje), Sarajevo-Tuzla, Jajce-Crna Rijeka (most preko jezera Bočac), Čitluk-Međugorje (crna tačka Potpolje), Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati.

Povodom nastupajućeg praznika Dana državnosti BiH večeras od ponoći do sutra do 24 sata zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.