Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zbog saobraćajne nezgode na ulazu u Čapljinu saobraća se usporeno

capljina_guzva_udes
FOTO bljesak.info

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-6 na ulazu u Čapljinu, saobraćaj se do završetka policijskog uviđaja odvija usporeno.

Na ostalim putnim pravcima u BiH, saobraća se uz umjerenu frekvenciju vozila.

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučuje se da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana, da se prave češće pauze.

Izvjesno vrijeme prije napuštanja vozila ugasite rashladne uređaje, kako bi se organizam na vrijeme prilagodio na vanjsku temperaturu vazduha. Savjetuje se maksimalno oprezna vožnja, obavezno držanje odstojanja između vozila, te izbjegavanje rizičnih preticanja.

Radovi na redovnom održavanju tunela, danas se izvode na dionici magistralnog puta M-5 Sarajevo-Lapišnica, gdje se do 17.00 sati, može očekivati usporeno odvijanje saobraćaja.

Aktuelni su i radovi na redovnom održavanju u tunelu Lendava na magistralnom putu M-17 Jablanica-Konjic. U vremenu od 07.30 do 17.00 sati, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Pojačana frekvencija vozila i duža zadržavanja bilježe se na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Doljani, Gabela Polje i Osoje, kao i u oba smjera na GP Izačić.

Na ostalim graničnim prijelazima, trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.