Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stanje na putevima

Zbog snijega koji pada u većem dijelu Bosne, saobraća se otežano i usporeno

autoput – nesreca1

Na dionicama u višim planinskim predjelima ugaženog snijega i leda na kolovozu ima do 5 cm

Završen je uviđaj saobraćajne nezgode koja se dogodila na autoputu A-1 dionica Jošanica- Podlugovi. Na ovoj dionici saobraća se nesmetano.

Zbog snijega koji pada u većem dijelu Bosne, saobraća se otežano i usporeno. Na dionicama u višim planinskim predjelima ugaženog snijega i leda na kolovozu ima do 5 cm. U tim područjima za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna je upotreba lanaca.

Posebno skrećemo pažnju na puteve na području Unsko-sanskog kantona, kao i na dionice: Livno-Bosansko Grahovo-Drvar, Glamoč-Livno, Bugojno-Kupres-Livno, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Sarajevo-Konjic, Travnik-Donji Vakuf, Srednje-Olovo-Kladanj, Gacko-Tjentište, Sarajevo-Rogatica, Sarajevo-Foča, te na šire područje Prijedora, Ključa, Mrkonjić Grada i Skender Vakufa.

Na jugu zemlje trenutno se saobraća po pretežno mokrom kolovozu, a skrećemo pažnju i na učestale odrone kamenja na kolovoz. Vozačima se savjetuje opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Apelujemo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje i zakonski obavezno za sve kategorije vozila.