stanje na putevima

Zbog sniježnih nanosa obustavljen je saobraćaj na putu Jablanica – Posušje

bradina snijeg (1)

Na dionicama u višim predjelima ima ugaženog snijega, dok se u nižim predjelima saobraća po pretežno mokrom kolovozu

Zbog izražene poledice na dionici Kozadre-Stjenice, na magistralnom putu Rogatica-Podromanija, ne mogu saobraćati teretna vozila.

Od 19 sati zbog sniježnih nanosa obustavljen je aobraćaj na putu Jablanica-Posušje (preko Blidinja).

Na dionicama u višim predjelima ima ugaženog snijega, dok se u nižim predjelima saobraća po pretežno mokrom kolovozu.

Moguća je mjestimična poledica, posebno na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. U jugozapadnim i zapadnim krajevima dodatne probleme stvara jak vjetar koji nanosi snijeg na kolovoz, a izdvajamo puteve: Bosanski Petrovac-Drvar (Oštrelj), Livno-Tomislavgrad, Bugojno-Kupres-Šuica-Livno i Priluka-Glamoč-Mlinište. Skrećemo pažnju i na učestale odrone. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30-04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.