Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zbog teške nesreće potpuno obustavljen saobraćaj na M-5 Donji Vakuf-Travnik

BiH

udes

U mjestu Oborci kod Donjeg Vakufa dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede.

Kako su potvrdili iz Operativnog centra MUP-a SBK u nesreći koja se dogodila danas oko 17 sati su učestvovala dva vozila, putničko marke golf 4 i autobus.

– Vozač automobila inicijala I.H. (53) zadobio je teške tjelesne povrede. Za upravljačem autobusa bila je osoba inicijala R.B. (51) iz Konjica koji je prošao bez povreda – kazali su iz policije.

Zbog saobraćajne nezgode potpuno je u prekidu odvijanje saobraćaja na magistralnom putu M-5 Donji Vakuf- Travnik u mjestu Oborci – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na graničnim prelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška pojačan je ulaz vozila u BiH (kolone vozila su spojene sa graničnim prelazima u HR). Na ostalim graničnim prelazima frekvencija vozila je pojačana, ali se za sada ne čeka duže od 30 minuta.

Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Zbog sanacije klizišta na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever, saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog radova na redovnom održavanju tunela Gaj, Igman i Vis na autoputu A-1, večeras od 22 sata do sutra do 6 sati, doći će do obustave saobraćaja na dionici Sarajevo zapad-Tarčin.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Foča zbog većeg odrona kod mjesta Sijeračke Stijene saobraća se usporeno, po privremeno urađenom proširenju.