Stanje na putevima

Zbog učestalih odrona zemlje ili kamenja nužan oprez tokom vožnje na putevima

odron

Kako navode iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) vozačima na svim dionicama se savjetuje oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu

Jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost na putevima u Bosni i Hercegovini, a pažnja se skreće i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako navode iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) vozačima na svim dionicama se savjetuje oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu.

Povodom održavanja penjačkog festivala, “Drill and Chill Festival”, na lokaciji kanjona “Tijesno” (u blizini rafting slalom staze), do 18. septembra svakodnevno od 11 do 11:45 sati obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka i preusmjerava na alternativni pravac Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog radova u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, od ponedjeljka (13. septembra), tokom dana saobraćat će se naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj će u tunelu biti obustavljen.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.