Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Zbog zagađenosti zraka zabrana uvoza vozila ispod standarda “Euro4”

25/12/2015

Vijeće ministara BiH na posljednjoj sjednici, uzimajući u obzir povećanu zagađenost vazduha u većim bh. gradovima, zadužilo je Ministarstvo komunikacija i prometa BiH, Upravu za indirektno oporezivanje BiH (UIO) i druge nadležne institucije Bosne i Hercegovine da preduzmu hitne aktivnosti na izmjeni akata, kojim se regulira uvoz automobila u Bosnu i Hercegovinu, s ciljem zabrane uvoza vozila s motorima koji ne ispunjavaju “Euro 4“ standard.

Istovremeno, Vijeće ministara BiH je zadužilo UIO BiH da u listu prioriteta uvrsti opremanje i izgradnju infrastrukture na malograničnom prelazu Tržačka Raštela – Cazin, te s tim u vezi zadužilo Ministarstvo sigurnosti da inicijativu u ovom smislu odmah dostavi Mješovitoj komisiji formiranoj po osnovu Ugovora o graničnim prijelazima s Republikom Hrvatskom.

Zadužena je Mješovita komisija da o provedenim aktivnostima izvjesti Vijeće ministara u roku od 30 dana.

Vijeće ministara BiH je prema nadležnim tijelima i Evropskoj komisiji pokrenulo inicijativu za uvrštavanje graničnog prijelaza Izačić – Bihać na listu prijelaza s Evropskom unijom na kojima je u potpunosti omogućen promet svih roba biljnog i životinjskog porijekla. Inicijativa će biti dostavljena u roku od 15 dana.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.