Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ostaje do daljnjeg u bolnici

Zdravstveno stanje bebe koja je jutros pronađena napuštena je stabilno

Srn2020-1-24_1229999_0 (1)

“Prema našoj procjeni, dijete je staro nepunih mjesec dana, medicinski je zbrinuto i za sada nema nekih zdravstvenih problema”

Stabilno je zdravstveno stanje napuštene muške bebe koja je jutros pronađena u Derventi, rekao je načelnik Odjeljenja za pedijatriju dobojske bolnice Miroslav Jović.

“Prema našoj procjeni, dijete je staro nepunih mjesec dana, medicinski je zbrinuto i za sada nema nekih zdravstvenih problema”, rekao je novinarima Jović.

On je naveo da je dijete na odjeljenje pedijatrije zaprimljeno jutros oko 7.00 sati, da je bilo dobro obučeno i uhranjeno.

“Mi ćemo dalje nastaviti da ga pazimo dok se ne nađe neko rješenje za njegovo zbrinjavanje”, rekao je Jović i naveo da je obavio razgovor sa predstavnicima derventskog Centra za socijalni rad o daljem zbrinjavanju bebe.

Iz dobojske Policijske uprave ranije je saopšteno da su identifikovali ženu iz Dervente čiji su inicijali V.N. /23/ koja je jutros u haustoru stambene zgrade ostavila bebu.

Bebu ostavljenu u haustoru jedne zgrade u Derventi pronašla je Mirjana Jevtić, čistačica obližnjeg kafića.

– Kada sam došla na posao, u prolazu zgrade koji se nalazi u blizini kafića ugledala sam korpu za bebe sa ručkama. U prvi mah pomislila sam da su se djeca igrala i ostavila je u prolazu. Međutim, kada sam izašla iz kafića, čula sam plač djeteta, ispričala je Jevtićeva i dodala da je prišla korpi i ugledala bebu koja je bila pokrivena dekicama, rekla je Mirjana, pišu Nezavisne novine.

– Htjela sam da je uzmem, ali sam se plašila. Bilo je jezivo. Čekala sam da dođe policija, kazala je Mirjana.

Nakon što je derventska policija jutros u 5.45 sati zaprimila prijavu da je u haustoru stambene zgrade pronađena beba, policija je do dolaska Službe hitne pomoći Doma zdravlja Derventa u službenom vozilu utoplila novorođenče.

Odatle je beba nakon ukazane ljekarske pomoći vozilom Službe hitne pomoći prevezana u dobojsku bolnicu.

Dežurni Tužilac Okružnog javnog tužilaštva izjasnio se da je riječ o krivičnom djelu napuštanje djeteta.

O slučaju pronalaska bebe u Ulici srpske vojske u Derventi obaviješten je nadležni centar za socijalni rad.