Oproštaj kroz suze

Kolegica iz smjene ubijenih policajca: Prihvatili su me kao sestru

azra adis
Foto: Facebook

“Moje kolege iz smjene radili su osam godina zajedno, disali su jednom dušom, prolazili smo sve skupa”

U prepunoj multimedijalnoj sali Općine Novi Grad Sarajevo danas su se od brutalno ubijenih policajaca Četvrte PU Novi Grad Adisa Šehovića i Davora Vujinovića vrlo emotivno oprostili mnogobrojna rodbina, prijatelji, kolege i predstavnici svih nivoa vlasti.

Prisutnima se obratila i njihova kolegica Azra Kolar Kurić, koja je kazala da je nedavno došla u PU Novi Grad i da su je oni prihvatili kao rođenu sestru.

„Šta reći o Adisu, on je bio veliki veseljak, bio je pošten, hrabar, dobar otac, dobar sin i dobar muž. Ništa mu nije bilo mrsko da uradi. Prvi je bio na svakoj intervenciji. A Davor – Dačo dolazio je na posao minutu prije sedam, ako bi kojim slučajem došao deset minuta do sedam, šalili smo se između sebe da ćemo tog dana imati puno posla. Moje kolege iz smjene radili su osam godina zajedno, disali su jednom dušom, prolazili smo sve skupa. Želim poručiti njihovim porodicama i majkama da trebaju da budu ponosni, jer su to bili policajci jedan po jedan, a mi im obećavamo da ih nikada nećemo zaboraviti“, poručila je Azra.

Adis Šehović je bio policijski službenik u činu stariji policajac koji je svoju hrabrost i profesionalnost dokazivao svaki dan zbog čega je i nagrađen 13 puta, a Davor je za svoju hrabrost nagrađen šest puta.

Podsjećamo, u rano jutro 26. okrobra, ugašena su dva čestita života, dva policajca za primjer Adis Šehović i Davor Vujinović. Ubijeni su brutalno i podmuklo obavljajući dužnost, kada su članovi automafije pokušali da ukradu vozilo na Alipašinom Polju, a da pri tome nisu imali mogućnosti ni da se brane. Adis je izgubio život na licu mjesta, a Davor nekoliko sati poslije.