Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

uredba vlade fbih

Željeznice FBiH svojim radnicima isplatile po 800 KM jednokratne pomoći

zeljeznice fbih fena

Direktor ŽFBiH Enis Džafić rekao je Feni da je danas izvršena isplata za 2.659 radnika ŽFBiH u iznosu od po 800 KM. Napomenuo je da su jednokratnu pomoć dobili svi radnici Željeznica FBiH izuzev članova Uprave

Željeznice Federacije BiH danas su svojim radnicima podjelile jednokratnu pomoć u skladu sa Uredbom Vlade FBiH o programu pomoći stanovništvu usljed inflacije i rasta potrošačkih cijena.

Direktor ŽFBiH Enis Džafić rekao je Feni da je danas izvršena isplata za 2.659 radnika ŽFBiH u iznosu od po 800 KM. Napomenuo je da su jednokratnu pomoć dobili svi radnici Željeznica FBiH izuzev članova Uprave.

– Željeznice FBiH su lider u prevozu roba na tržištu BiH. Smatramo da Željeznice FBiH u poređenju sa sličnim preduzećima u regionu, u zemljama koje nisu u EU, trenutno imaju najbolju poziciju kako sa finansijskog aspekta, tako i sa obimom rada po kilometru pruge. Također, u ŽFBiH su veća i primanja radnika – rekao je Džafić za Fenu.

Željeznice FBiH su, prema njegovim riječima, u osam mjeseci ove godine ostvarile operativnu dobit od 14,9 miliona KM. Napomenuo je da izmiruju redovno sve svoje obaveze prema Poreskoj upravi, kao i obaveze koje su nastale u ranijim godinama.

Ono što je neophodno u cilju poboljšanja uslova za prevoz robe i putnika, kako je dodao, jeste da se odvoje značajnija sredstva za modernizaciju željezničke infrastrukture u skladu sa Transportnom strategijom željezničkog saobraćaja koju su usvojila oba doma Federalnog parlamenta.