Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Željka Cvijanović: “Specijalci” privedni na razgovor

cvijanovic

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović potvrdila je da su pojedini pripadnici entitetske policije privedeni na razgovore, kako bi se utvrdilo da li postoji sumnja da su umješani u pljačku 600.000 KM iz blindiranog vozila zaštitarske kompanije “Sector Security”, koja je izvršena 22. septembra prošle godine na autoputu Banja Luka-Gradiška, nedaleko od mjesta Cerovljani.

– Ljudi su privedeni na razgovore, skupljaju se određene informacije i sprovode sve operativne radnje da bi se znalo da li postoji opravdana sumnja – rekla je Cvijanović.

Kazala je da entitetska vlada podržava aktivnosti da svi organi za sprovođenje zakona izvršavaju svoje obaveze, te da Ministarstvo unutrašnjih poslova to radi, i uobičajeno, i kada je riječ o sopstvenoj strukturi.

Šestorica pripadnika Specijalne policije MUP-a Republike Srpske uhapšeni su sinoć zbog pljačke blindiranog vozila zaštitarske kompanije “Sector Security”, koja je izvršena 22. septembra prošle godine na autoputu Banja Luka-Gradiška, nedaleko od mjesta Cerovljani.

Banjalučka Alternativna televizija jutros je objavila, pozivajući se na nezvanične izvore, da su uhapšeni aktivni pripadnici Jedinice specijalne policije.

Jedan od njih je “pao” na poligrafu, dok su dvojica odbila poligrafsko ispitivanje.

Razbojnici su tada ukrali 600 hiljada maraka, a radi se o novcu iz “Unicredit banke” koji je trebalo da bude transportiran u centralu u Zagrebu.