BiH

Član Predsjedništva BiH

Željko Komšić prisustvovat će vojnoj vježbi na Manjači

19/05/2021

U narednim danima očekuje se dalje povećanje letačkih aktivnosti, kao i intenziteta pokreta pripadnika OS BiH i SAD, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić u subotu će prisustvovati vojnoj vježbi “Brzi odgovor 21” koja se održava na Manjači”, saznaje Fena iz njegovog ureda.

Kako je saopćeno danas iz Ministarstva odbrane BiH, Drugog dana vježbe “Brzi odgovor 21” pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država nastavili su s početnim vježbovnim aktivnostima, koje će se u narednim danima proširiti u veće združeno djelovanje.

Pripadnici deklarirane Bataljunske borbene grupe lakog pješaštva OS BiH u utorak, na poligonu Manjača u jutarnjim satima su se prirdružili američkim vojnicima u kvalifikacijskim bojevim gađanjem pješačkim naoružanjem, koji su na ovoj aktivnosti od ponedjeljka. Cilj bojevih gađanja je da provjere svoje sposobnosti upotrebe naoružanja u borbenim uvjetima.

U narednim danima očekuje se dalje povećanje letačkih aktivnosti, kao i intenziteta pokreta pripadnika OS BiH i SAD, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.