Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mostar

Žena iz Tomislavgrada negativna na koronavirus

klinika-infektivne-bolesti (1)

Krizni štab podsjeća na Zapovijed kojom se zabranjuju posjete bolnicama i ustanovama socijalne skrbi koje zbrinjavaju djecu, mlade i stare osobe na području HNK

U Kliniku za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar u ponedjeljak, 9. marta, primljena je 80-ogodišnja žena iz Tomislavgrada koja je testirana na koronavirus i nalaz je negativan, saopćio je u utorak Krizni štab Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Krizni štab podsjeća na Zapovijed kojom se zabranjuju posjete bolnicama i ustanovama socijalne skrbi koje zbrinjavaju djecu, mlade i stare osobe na području HNK.

Zapovijed je donesena s ciljem daljnjeg praćenja stanja i poduzimanja mjera radi sprječavanja i ranog otkrivanja eventualnog slučaja bolesti izazvane koronavirusom, u skladu sa Zapovijedi kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Štab također napominje da su sve osobe po povratku u HNK iz epidemijom pogođenih zemalja, odnosno Kine, Italije, Južne Koreje i Irana, dužne se telefonski javiti Zavodu za javno zdravstvo HNK bez obzira na to imaju li simptome bolesti ili ne.