Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Od “kotla broj 1” nema ništa: Zeničani će do subote biti bez grijanja

12/01/2017

Direktor Javnog preduzeća “Grijanje Zenica“ Sead Kaknjo kazao je na vanrednoj sjednici Gradskog vijeća Zenice, koja je u toku, da “grijanja neće biti do subote“.

– Od ‘kotla broj 1’ nema ništa i ide se na sanaciju ‘kotla broj 2’, koji se neće uspjeti popraviti do subote – kazao je Kaknjo.

Brojni stambeni i poslovni prostori u Zenici ostali su bez napajanja toplotnom energijom zbog težeg kvara na “kotlu broj 2“, u pogonu Energetika kompanije ArcelorMittal Zenica.

Uprava kompanija ArcelorMittal Zenica uputila je službeno izvinjenje svim građanima Zenice zbog nastale situacije u kojoj i sama kompanija podnosi gubitke koji su do sada procijenjeni na oko šest miliona KM.

Već dva dana Zeničani su bez grijanja, a danas su i zvanično obaviješteni da neće imati grijanje do subote, što uz česte nestanke električne energije predstavlja velike probleme grijanja životnog prostora.

Komentari