Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zeničani ponovo ostali bez grijanja

BiH

zenica

Građani Zenice ostali su drugi put u manje od sedam dana bez daljinskog grijanja u svojim stanovima usljed kvara na kotlu u pogonima kompanije ArcelorMittal Zenica.

Prema informacijama iz ove kompanije koja upravlja kotlovima kojim se grije grad, došlo je do novog kvara, zbog čega je prekinuta isporuka toplotne energije.

“Obavještavamo vas da je jutros, nažalost, došlo do ozbiljnog curenja na kotlu br. 2. Budući da je popravak kotla br 1. još u toku, kompanija nije u mogućnosti vršiti isporuku toplotne energije za grijanje grada. Naša procjena je da bi se snabdijevanje grada toplinskom energijom moglo ponovno uspostaviti sutra u večernjim satima”, piše u saopćenju iz kompanije ArcelorMittal Zenica.

Zeničani su prvi put hladnih radijatora u svojim stanovima ostali u nedjelju ujutro, kada je došlo do kvara na kotlu broj 2, dok kotao broj 1, koji je služio kao alternativa nije mogao biti pokrenut.

Zbog ovog problema i nastava na zeničkom Univerzitetu bila je prekinuta do daljnjeg, a Zeničani su se grijali na alternativne izvore toplote, što je uzrokovalo i nestanak struje u nekoliko naselja.

Grijanje je tokom ponedjeljka i utorka normalizovano, dok građani Zenice nisu ponovo u srijedu ostali bez grijanja na temperaturi od -9 stepeni Celzija.