Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zenička policija masovnim racijama iznenadila goste kafića

racija zenica

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona realizirali su akciju pojačanih kontrola vozila u saobraćaju, te pregleda osoba i ugostiteljskih objekata, javlja Anadolu Agency (AA).

U Zenici su na kontroli vozila u saobraćaju te pregleda osoba i ugostiteljskih objekata bili angažovani i pripadnici Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojkog kantona.

Prema saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK-a, u noćnim satima, od policijskih timova na području Visokog, Kaknja i Zenice su planirane i organizovane racije, u okviru kojih su vršeni detaljni pregledi ugostiteljskih objekata, osoba u objektima i sportskih kladionica. U okviru aktivnosti pripadnika MUP-a ZDK, na području Visokog su izvršeni pretresi dva ugostiteljska objekta, te izvršene racije u jedanaest ugostiteljskih objekata, a u užem centru grada bila su postavljena četiri kontrolna punkta na kojima je vršena kontrola.

Na području Kaknja su izvršeni pretresi dva ugostiteljska objekta, te racije u četiri ugostiteljska objekta. Rezultati akcije u Kaknju su pronalasci hladnog oružja te biljnih materija koje podsjećaju na opojnu drogu te će biti predmet vještačenja.

U Zenici su izvršeni pretresi četrnaest ugostiteljskih objekata, a kontrola saobraćaja te pregled osoba vršeni su na nekoliko kontrolnih punktova na području grada.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK saopćeno je kako su ove aktivnosti imale prvenstveno preventivni efekat i realizirane su sa ciljem preveniranja krivičnih djela i prekršaja, te nelegalnog držanja i nošenja oružja i drugih nedozvoljenih predmeta, sa ciljem poboljšanja stanja bezbjednosti na području Zeničko-dobojskog kantona i obezbjeđenja lične i imovinske sigurnosti svih građana.