Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zenički bajkeri prodaju kolače da bi kupili paketiće za djecu bez roditelja (FOTO)

BiH

Zenički bajkeri prodaju kolače da bi kupili paketiće za djecu (11)

Članovi zeničkog Moto kluba “Condor” organizovali su danas na Trgu Alije Izetbegovića prodaju kolača kako bi prikupili sredstva za kupovinu paketića za mališane iz Dječijeg doma “Dom porodica” iz Zenice.

Prema riječima jednog od članova MC “Condor” iz Zenice Danijela Ljubića ovo je tradicionalna akcija članova ovog kluba.

“Izašli smo danas na ulicu da bi skupili novac od prodaje kolača da bi mogli uljepšati barem jedan dan našim mališanima koji su bez roditeljskog staranja. Borimo se da im uljepšamo dane kako bi barem malo zaboravili na svoje tegobe”, rekao je Ljubić.

Akcija MC “Condor” traje već devetu godinu u kojoj prikupljaju sredstva od prodaje kolača kako bi kupili poklone za djecu iz JU “Dom porodica” iz Zenice, odnosno za djecu bez roditeljskog staranja, te im svake godine poklone i ostale potrepštine pred novogodišnje praznike uruče obučeni kao Djeda Mrazovi na motociklima.

“Ovo je tradicionalna akcija koju vršimo svake godine pored još nekih drugih aktivnosti za dobrobit naših ljudi i našeg grada, a i mogu vidjeti nas na motorima i shvatiti da nismo ovakvi ili onakvi. Prodajemo kolače koje su napravile naše supruge, a narod neka ubaci bilo kakav prilog, jer to ne ide u našu kasu nego u kasu za djecu iz ‘Dom porodica’ iz Zenice”, rekao je Ljubić.

Zenički bajkeri akciju prodaje kolača organizovali su na Trgu Alije izetbegovića u Zenici gdje će od jutra do večeri prodavati kolače kako bi skupili što više novca za paketiće za djecu bez roditeljskog staranja, nakon čega će ih njima i uručiti 27. decembra ove godine te prisustvovati na priredbi koju štićenici ovog doma svake godine organizuju u čast bajkerima.

Bajkeri su pred svoj štand parkirali i nekoliko motocikala kako bi privukli što veću pažnju građana Zenice koji ovu akciju već godinama pozdravljaju.