Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Žestoko nevrijeme pogodilo Vareš i Zenicu

grad_vares

U popodnevnim satima veliko nevrijeme pogodilo je Vareš o okolicu.

Nakon jake kiše, grad Vareš zasuo je grad veličine lješnjaka. Vrlo brzo ljetni zelenilo zamijenila je prava zimska idila.

Olujno nevrijeme praćeno jakim vjetrom, gradom i ledom danas popodne, oko 15 i 45 sati, pogodilo je šire područje Zenice.

Jači vjetar je prvo donio jaku kišu, a veliki tmurni oblaci su donijeli grad i led, koji su nanijeli štete manjeg obima objektima na gradskim ulicama, zgradama i kućama.

Led je padao desetak minuta i za sada dežurne komunalne ekipe nastoje da utvrde ima li u gradu većih šteta. Jaka kiša je u nekim dijelovima grada onemogućila saobraćaj, a radi se o loaklitetima gdje redovito u slučaju veće kiše dođe do nakupljanja vode.

Prema informaciji dežurnog operativnog službenika policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona olujno nevrijeme u Zenici nije napravilo veće štete.

“Na području Vareša uslijed nevremena došlo je do obustave saobraćaja na dijelovima regionalnih i lokalnih puteva”, rečeno je Feni.

Na ulicama Zenice vlada vanredno stanje, u nekim djelovima grada saobraćaj je blokiran. Saobraćajnice u centru Zenice su poplavljene, kao i u Varešu.

13838449_1017648801689360_1595215435_o

Stupni Do kod Vareša FOTO Čitatelj Fokus.ba

Zenica danas

Zenica danas

Zenica danas

Zenica danas

zenica_grad1