Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Zima još nije završila: Stižu nam obilna kiša, snijeg i niže temperature

Sarajevske ulice zabijelio snijeg
08.01.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Snijeg u Sarajevu. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Tokom dana se očekuje pretežno sunčano i malo toplije vrijeme nego proteklih dana, uz porast oblačnosti na sjeveru, a tokom poslijepodneva i večeri i u ostalim dijelovima naše zemlje

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano i malo toplije vrijeme, uz dnevnu temperaturu vazduha od četiri do 14 stepeni Celzijusovih.

Jutro će biti pretežno vedro i hladno, sa mrazem u većini predjela, a lokalno i sa prolaznom maglom po kotlinama, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana se očekuje pretežno sunčano i malo toplije vrijeme nego proteklih dana, uz porast oblačnosti na sjeveru, a tokom poslijepodneva i večeri i u ostalim dijelovima naše zemlje.

Jutarnja temperatura vazduha od minus pet do jedan stepen, a na planinama od minus deset stepeni Celzijusovih.

Puhat će slab vjetar, a u drugom dijelu dana umjeren, jugozapadnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Vrijeme do kraja sedmice

U petak će u Bosni i Hercegovini oblačno. U drugoj polovini dana sa slabom kišom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C.

U subotu će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom prije podne. Na planinama će padati i snijeg. U Bosni smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15°C.

U nedjelju se očekuje novo jače naoblačenje koje će usloviti kišu, na planinama snijeg. Vjetar umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. U poslijepodnevnim satima vjetar mijenja smjer na sjever.

Najniža jutarnja temperatura zraka između 3 i 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C.