Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kiša i snijeg

Zima zadaje još jedan udarac: U BiH stigla nova veća promjena vremena

Od ranog jutra u Sarajevu pada snijeg
06.12.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Snijeg pada od jutarnjih sati u Sarajevu.

Povremeno će u Bosni padati slaba kiša u nizinama, a u višim područjima slab snijeg

Jutros je svanulo pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom koja pada na sjeveru, istoku te centralnim područjima Bosne i u Hercegovini, prenosi Anadolu Agency (AA).

U drugom dijelu dana očekuje se djelimično smanjenje oblačnosti. Povremeno će u Bosni padati slaba kiša u nizinama, a u višim područjima slab snijeg. Više padavina na istoku Bosne u jutarnjim satima. U Hercegovini prije podne oblačno uz prolaznu kišu u jutarnjim satima. U drugom dijelu dana u Hercegovini razvedravanje.

Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Od sredine dana prema večernjim satima povremeno i sa jakim udarima vjetra. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i devet, na jugu zemlje do 12 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH u srijedu se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno u Bosni može padati kratkotrajna kiša prije podne i sredinom dana. U Hercegovini sunčanije uz malu do umjerenu naoblaku.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U petak se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima se očekuju i padavine.