Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zimska služba KJKP “Rad”: Na terenu 20 vozila i 90 radnika

zima_ciscenje_snijega02

Ekipe Zimske službe KJKP “Rad” i jutros na terenu i čiste snijeg na području Kantona Sarajevo.

Na terenu se trenutno nalazi 20 specijalnih vozila koja su angažirana na sprečavanju poledice, te 90 radnika koji čište pješačke prostore – trotore, stepeništa, mostove i druge javne površine, kazao je Feni glasnogovornik “Rada” Mirza Ramić.

Dodao je kako će “na području općine Novi Grad Sarajevo ekipe Zimske službe čistiti naselje Otoka te ulicu Adema Buće cijelom dužinom”.

– U općini Stari Grad čistit će ulicu Logavina (trotari), ulicu Obala Kulina Bana, te mostove koji se nalaze na području te općine. Tenutno se vrši uklanjanje snijega sa pješačkih zona na Baščaršiji, a distribuiraju se i nove količine soli u toj općini, precizirao je Ramić.

Na području općine Centar, ekipe Zimske službe KJKP “Rad” čistit će mostove, trotoare u naseljima Koševsko brdo i Breka. U ulicama Stolačka, Kaptol, Pruščakova i Nova Breka čistit će stepenice, te trotoare na glavnim raskrsnicama i saobraćajnicama u toj općini.

U općini Novo Sarajevo ekipe Zimske službe će čistititi sve moste na području te općine, zatim trotoare u ulicama dr Fetaha Bećirbegovića, Džemala Bijedića, Bulevar Meše Selimovića, Azize Šaćirbegović, te stepenice: pasarela Orlovačka, Radnička i Derviša Numića, kazao je Ramić.

Autobuska, tolejbuska i tramvajska stajališta ne čisti preduzeće “Rad”, jer im to nije u nadležnosti.

– Stajališta treba da održava prijevoznik javnog gradskog saobraćaja, kazao je Ramić.