Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Manifestacija

‘Zimske čarolije na Skenderiji’ trajat će do 15. februara

skenderija_klizanje

Taj projekt je u svemu poseban i jedinstven te kao takav atraktivan, zanimljiv i privlačan za građane. U ambijentu Doma mladih je u funkciji i kafe bar sa pogledom na klizalište i mogućnosti konzumacije pića – naglašeno je iz Centra Skenderija

Manifestacija ‘Zimske čarolije na Skenderiji’ produžena je do 15. februara ove godine, a posjetioci klizališta dosad su pokazali da uživaju u toj zimskoj čaroliji.

Direktor KJP ‘Centar Skenderija’ Amer Kapo zahvalio je posjetiocima za poštivanje epidemioloških mjera te poziva stanovništvo da i u narednih 15 dana koriste usluge najvećeg klizališta u regiji.

– Velika ledena ploha, površine više od 1.800 metara kvadratnih savršenog oblika uz prekrasne i specifične svjetlosne dekoracije idealne za širenje pozitivne energije, nalazi se na platou Skenderija.

Taj projekt je u svemu poseban i jedinstven te kao takav atraktivan, zanimljiv i privlačan za građane. U ambijentu Doma mladih je u funkciji i kafe bar sa pogledom na klizalište i mogućnosti konzumacije pića – naglašeno je iz Centra Skenderija.

Kako dodaju, započele su i pripreme za narednu ‘Zimsku čaroliju na Skenderiji’ koja je planirana za periodu od 29.11.2021. do 31.01.2022. godine.

U okviru manifestacije, osim najvećeg klizališta u regionu, bit će predstavljena i nova zimska atrakcija za posjetioce. Takav sadržaj, koji je i ove godine posjetio impozantan broj ljudi, svrstava KJP “Centar Skenderija“ u regionalonog lidera kad su u pitanju manifestacije tog tipa.

Sve navedeno bi bilo teško izvodivo bez podrške partnera i sponzora projekta kojima, i ovoga puta, iz Centra Skenderija iskazuju zahvalnost.

– Poduzete su sve mjere u cilju sprječavanja širenja koronavirusa te se mole posjetioci da poštuju i provode mjere naložene od nadležnih organa. Također, molimo građane da na vrijeme obezbjede ulaznice za određeni termin klizanja, zbog ograničenog broja osoba na klizalištu te da bi se izbjegle bespotrebne gužve na samom ulazu. Termin klizanja u trajanju od 60 minuta je četiri KM, najam klizaljki tri KM i garderoba jedna KM – ističe KJP Centar Skenderija.