Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Živa skače do 40 stepeni, a onda slijedi nagla promjena: Pljuskovi, grmljavina i pad temperature

S ukidanjem mjera u centru Sarajeva su velike gužve
22.05.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - U Federiciji BiH su ukinute mjere poput policijskog sata i ogranicenja rada ugostiteljskih objekata sto je uz lijepo vrijeme uzrokovalo povecanje gradjana BiH i turista na ulicama. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

U petak će u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno sa prolaznim pljuskovima i grmljavinom

U Bosni i Hercegovini za danas se prognozira umjereno do pretežno oblačno i nestabino vrijeme. Već u jutarnjim satima se očekuju prolazni lokalni pljuskovi. Jači pljuskovi sa grmljavinom su u Bosni u drugoj polovini dana.

Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32stepena.

U Sarajevu sunčanije prije podne. Oblačnije u drugom dijelu dana. U poslijepodnevnim satima je moguć pljusak sa grmljavinom. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 15, a najviša dnevna temperatura zraka oko 29 stepeni.

U srijedu će u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18°C, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34 stepena.

U četvrtak će u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20 stepeni, na jugu zemlje do 24 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 40 stepeni.

U petak će u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno sa prolaznim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Sredinom dana su mogući i jaki udari vjetra.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 26 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33 stepena.