BiH

BiH

Životi stotina pacijenata čekaju nastavak procesa transplantacija

22/08/2020

I nakon 6 mjeseci od početka korona krize, kažu, Federacija BiH nema strateškog plana na koji način nastaviti transplantacije

Životi više stotina pacijenata koji u našoj zemlji čekaju nastavak procesa transplantacija, očito će još ostati “na čekanju “, sudeći po odlukama nadležnih.

I dok mjesecima u Udruženju dijaliziranih i transplantiranih pacijenata Federacije pokušavaju doznati kada će ovaj proces koji život znači biti nastavljen, nadležni pacijente na transplantacije upućuju van granica, objavila je Federalna televizija.

Odluke o nastavku transplantacijskog programa Federalnog ministarstva zdravstva u Udruženju dijaliziranih i transplantiranih doznaju kažu, samo iz medija, jer njihovi upiti ostaju bez odgovora.

I nakon 6 mjeseci od početka korona krize, kažu, Federacija BiH nema strateškog plana na koji način nastaviti transplantacije, a očito je da će pandemija, kao i njihova agonija, potrajati.

Sudeći prema odgovoru Federalng ministarstva zdravstva,epidemiološka situacija i otežan rad zdravstvenih ustanova uslovljavat će i u narednom periodu nastavak ovog procesa. Očito imaju alternativu.

Životi više stotina pacijenata koji u našoj zemlji čekaju nastavak procesa transplanatcija, očito će još ostati “na…

Gepostet von federalna.ba am Samstag, 22. August 2020

 

Komentari

Autor: Federalna televizija

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.