Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zlatko Kravić novi direktor Opće bolnice

dr-zlatko-kravic

Prim. dr. Zlatko Kravić, jednoglasnom odlukom članova Upravnog odbora, imenovan je za novog direktora Opće bolnice “Prim dr. Abdulah Nakaš” na period od četiri godine.

Istovremeno, dosadašnji v.d. direktora prim. dr. Sead Bašić razriješen je te dužnosti, nakon što mu je istekao mandat. Na konkurs koji je zatvoren 26. maja, za direktorsku poziciju u Općoj bolnici prijavila su se dva kandidata. Uz dr. Kravića, uposlenika ove zdravstvene ustanove, prijavio se i dr. Adnan Mušanović, specijalista interne medicine, uposlen na Klinici urgentne medicine Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu.

Kravić je rođen 1957. godine. Na Medicinskom fakultetu u Sarajevu diplomirao je 1982. godine, nakon čega je počeo raditi u Travniku. Početkom 1992. godine počeo je profesionalni angažman na Traumatološkoj klinici KCU Sarajevo, kao opći hirurg. Do 1996. godine angažiran je u Ratnoj bolnici Dobrinja, te kao načelnik saniteta 5. motorizovane brigade ARBiH.

U periodu od 1996. do 1998. godine bio je načelnik u Sanitetsko-veterinarskom odjeljenju Generalštaba ARBiH, a nakon toga do 2004. godine načelnik u Sanitetsko-veterinarskom odjeljenju Federalnog ministarstva odbrane.

Po činu je pukovnik Armije RBiH, te nosilac odlikovanja ”Srebreni štit”. Od 2010. radi kao opći hirurg Opće bolnice ”Prim.dr. Abdulah Nakaš”, saopćeno je iz Opće bolnice.