hrvatski predsjednik

Zoran Milanović stiže u BiH, ali neće niti u Sarajevo, niti u Mostar

Predsjednik sudjelovao na svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća Fakulteta strojarstva i brodogradnje
02.12.2021., Zagreb - Predsjednik Zoran Milanovic sudjelovao je na svecanoj sjednici Fakultetskog vijeca Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveucilista u Zagrebu u prigodi obiljezavanja Dana Fakulteta strojarstva i brodogradnje.

Posjet će završiti prigodnim obraćanjem na središnjoj svečanosti obilježavanja 28. godišnjice Bijelog puta za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović boravit će u nedjelju, 19. decembra, u Travniku i Novoj Biloj.

Kako je najavljeno iz njegovog ureda, Milanović će najprije u 15.45 sati položiti vijenac i zapaliti svijeću kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Travnika na groblju “Prahulje”, a zatim će u 16.20 sati posjetiti Katolički školski centar “Petar Barbarić” gdje će se susresti s djelatnicima i učenicima tog centra.

Nakon toga, u 17.50 sati hrvatski predsjednik položit će vijenac pred spomen-bistu Anti Vlaiću, ubijenom vozaču kamiona humanitarnog konvoja “Bijeli put” (dvorište Župne crkve Duha svetoga u Novoj Biloj).

Posjet će završiti prigodnim obraćanjem na središnjoj svečanosti obilježavanja 28. godišnjice Bijelog puta za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu, koje je najavljeno za 18 sati u Župnoj crkvi Duha svetoga u Novoj Biloj.