BiH

Predsjedavajući Vijeća ministara

Zoran Tegeltija se testirao na koronavirus, stigli su rezultati

28/06/2020

Od trenutka saznanja da je jedan od pratilaca bio u kontaktu sa osobom zaraženom virsom korona, predsjedavajući Tegeltija nalazi se u samoizolaciji, a sve zakazane aktivnosti obustavljene su do rezultata drugog testa na Covid-19

Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija testiran je na Covid-19, a rezultat testa je negativan, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg Vijeća ministara.

U saopštenju se navodi da su predsjedavajući Vijeća ministara, šef kabineta, vozač i pratioci predsjedavajućeg Vijeća ministara testirani juče odmah nakon saznanja da je jedan od pratilaca predsjedavajućeg bio u kontaktu sa osobom zaraženom virusom korona.

“Covid-19 potvrđen je kod četiri lica – uposlenika u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH i pratioca predsjedavajućeg Vijeća ministara. Oni se osjećaju dobro i pridržavaju se mjera propisanih od epidemiologa”, ističe se u saopštenju.

Od trenutka saznanja da je jedan od pratilaca bio u kontaktu sa osobom zaraženom virsom korona, predsjedavajući Tegeltija nalazi se u samoizolaciji, a sve zakazane aktivnosti obustavljene su do rezultata drugog testa na Covid-19.

“Na Covid-19 biće testirani i svi zaposleni u kabinetu predsjedavjućeg Vijeća ministara, prema mjestu prebivališta”, dodaje se u saopštenju.

U skladu sa preporukama epidemiologa, od početka pojave virusa korona u BiH, Vijeća ministara i kabinet predsjedavajućeg Vijeća ministara preduzimaju sve neophodne i propisane mjere s ciljem suzbijanja širenja virusa korona među kojima su obavezno nošenje maski, redovna dezinfekcija svih prostorija u instituciji, propisano odstojanje među zaposlenima, kao i obavezna dezinfekcija i mjerenje temperature svih koji ulaze u zgradu institucija BiH, navodi se u saopštenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.