Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zuhrić: HDZ protiv smjene Sebije Izetbegović, jer im pomaže da unište državu

BiH

sebija-izetbegovic
FOTO D. Begović / Fokus.ba

Generalni sekretar Naše stranke Albin Zuhrić oglasio se povodom stava zastupnika Hrvatske demokratske zajednice, koji su stali rame uz rame sa SDA na jučerašnjoj sjednici Parlamenta FBiH i blokirali inicijativu za smjenu generalne direktorice Kliničkog univerzitetskog centra Sebije Izetbegović.

„Zastupnici HDZ pokazali su, po ko zna koji put, da su oni posljednje utočište SDA, i obratno, u trenucima kada na površinu ispliva sav nerad njihovih kadrova, kao što se u ovom slučaju desilo sa generalnom direktoricom KCUS-a iz redova SDA. HDZ je ovom prilikom pokazao da je spreman podržati ne samo svoje, već i sve tuđe stranačke kadrove, koji svojim neradom i neodgovornošću su spremni da podrivaju i uništavaju ključne institucije za ovo društvo“, kazao je Zuhrić.

Zuhrić je dodao da je indikativno jačanje savezništva između SDA i HDZ, u kontekstu sve češćih izjava zvaničnika SDA, počev od predsjednika te stranke Bakira Izetbegović.

„SDA je više puta u svojoj historiji pokazala da je spremna uraditi izuzetno štetne stvari za državu Bosnu i Hercegovinu i njene građane, samo da bi zadovoljila novčane i druge ambicije svojih kadrova. U situaciji gdje su politike, koje podrivaju suverenitet i integritet BiH, preuzele inicijativu i nameću konstantno separatističke zahtjeve, jedna od najvećih opasnosti za državu je SDA, sa svojom korumpiranošću i neodgovornošću, i svojom idejom da BiH nije multietnička, sekularna i evropska država u kojoj važi načelo pravne države i jednakosti pred zakonom, već klerikalno-korumpirani zbir pet-šest osiromašenih kantona, u kojima vladaju SDA-ovi lokalni šerifi“, kazao je Zuhrić.

Zuhrić kaže da je nezadovoljstvo među građanima postojećim stanjem sve veće i da su radikalne promjene izvjesne već iduće, 2018. godine kada će se na izborima artikulisati jasna politička vizija evropske budućnosti BiH nasuprot nacionalističkoj prošlosti i koruptivnoj i neodgovornoj praksi trenutno vladajućih elita.