Zukić: Ne želim biti potpredsjednik SDA

BiH

izetbegovic zukic sda

Amir Zukić, generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA) kazao je prije sjednice Predsjedništva ove stranke da će se danas između ostalog vršiti priprme za Glavni odbor koji se održava 23. maja u Sarajevu, javlja bh. novinska agencija Patria.

– Također, danas ćemo pripremati Rezoluciju i dokumente koje ćemo usvajati na Glavnom odboru i Kongresu. To su programske rezolucije stranke, kao i tematske rezolucije o 12 tema od privrede, zdravstva, školstva, mladih…i svega onog što jedna stranka usvaja na svojim kongresima – kazao je Zukić.

Ove rezolucije će biti polazna osnova za buduće djelovanje stranke, a što se tiče konačnih lista kandidata za predsjednika, zamjenike i potpredsjednike stranke one će biti utvrđene na Glavnom odboru. Zukić je istakao da je prema jutrošnjim informacijama stiglo 16 prijedloga za potpredsjednika i 7 za zamjenika predsjednika.

– Sutra će biti održana i sjednica Kadrovske komisije i nakon toga će biti pozvani svi ti kandati da vidimo da li prihvataju kandidaturu. Evo npr. i moje ime se našlo na listi za potpredsjednika ali ja nisam zainteresiran za tu poziciju – kazao je Zukić.

– Glavni odbor je taj koji po Statutu i pravilima izbornog postupka potvrđuje listu, a njegova sjednica će biti i u formi kandidacionog skupa pa ćemo 23. maja znati odnosno utvrdit će se konačne liste kandidata za sve nivoe unutar stranke.

Kongres SDA održava se 26. maja u dvorani “Huan Antonio Samaran” (Zetra).