Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zuko: Koalicija SDA i Radeljaša poput je elementarne nepogode za BPK

BiH

Neno Zuko

Na vijesti o formiranju nove skupštinske većine i vlasti u Bosansko-podrinjskom kantonu, reagovao je Neno Zuko, zastupnik Naše stranke u Skupštini BPK.

„Novu parlamentarnu većinu u BPK će, kako smo informisani, činiti SDA sa još pet stranaka i dva samostalna poslanika. Višebrojnost i šarolikost nove koalicije, gdje u suradnju sa glavnom partijom koja čini vlast ulazi veći dio dosadašnje opozicije, jasno ukazuje da je ovdje riječ o interesnom dogovoru, a ne većini koju objedinjava program i vizija kako poboljšati stanje i riješiti nagomilane probleme u BPK“, kaže Zuko.

Zuko je dodao da je posebno indikativan povratak koalicionog zagrljaja SDA sa Strankom za bolje Goražde Eseda Radeljaša, bivšeg zastupnika u Skupštini KS i predsjednika Upravnog odbora Zavoda za zdravstveno osiguranje KS.

„Bivši vijećnik i zastupnik, i sadašnji optuženik u postupku koji vodi Tužilaštvo Kantona Sarajevo – u slučaju manipulacija državnim zemljištem, svojim je političkim aktivnostima postao simbol bahatog funkcionera, koji politiku ne shvata kao odgovoran rad u interesu građana, već u nekim drugim interesima. Ova nova koalicija poput je elementarne nepogode, koja prijeti da će opustošiti finansijske resurse našeg kantona“, dodao je.

Zuko je kazao da „nova Vlada ne može računati na podršku Naše stranke i da će opoziciono djelovanje imati još veći značaj, jer je potrebno pod posebnom lupom posmatrati aktivnosti, posebno upravljanje novcem svih građana BPK, od strane nove koalicije okupljene oko SDA i Radeljaševe stranke“.